Stad van Moeskroen

Sommige steden hebben het woord “grens” al bijna hun uit geheugen gewist en het begrip zelf raakt stilaan vergeten. Sinds jaren gaat in Moeskroen “economie” gepaard met “toekomst” en “toekomst” met “Europa”.

Met de ervaring die zij heeft opgedaan, heeft Moeskroen, textielcentrum van België, geleerd niet meer van één enkele industrie af te hangen.

Vandaag roept de stad zich uit tot “Economische Hoofdstad van Westelijk Henegouwen” en bewijst het door de ontwikkeling van talrijke activiteitensectoren : postorderverkoop, een agro-voedingscentrum... en nog andere stevige referenties zoals de Vroegmarkt, een Europees slachthuis dat de Amerikaanse normen beantwoord, een centrum voor de metaalindustrie, de telecommunicatie, enz...

En het is nog niet alles ! Het aanleggen van een Eurozone zal tot een nog grotere diversificatie leiden. Door het economisch weefsel te versterken dankzij het Europees ontwikkelingsprogramma “Objectif 1”, zal die zone onze microregio de onontbeerlijke aanpassingen bieden voor diens volle ontwikkeling.

De jonge generatie staat klaar voor de aflossing. Daar de middelen klaarliggen, zal de regio van Moeskroen haar economische vooruitgang onophoudelijk voortzetten.

In Moeskroen houdt men van werken, alsook van zich te vermaken. Troeven die Moeskroen juist zo aantrekkelijk maken, net zoals nog haar olympisch zwembad, haar cultureel centrum, haar winkels, haar gastronomie en haar onthaal.

Welkom op Internet en welkom in Moeskroen.

Jean-Pierre Detremmerie
Burgemeester van Moeskroen

terug