Toerisme - Vrije Tijd

Wandelroutes - Lowingen

Wandelroutes : LowingenVertrekpunt: Hall Omnisport (Boulevard du Champs d’aviation) 4 km 800 – R 4 Km 300

Luingne, dorp van 3 218 inwoners * met een oppervlakte van 583 ha. De naam is afkomstig van Lignum, wat hout betekent. Inderdaad, vroeger was Luingne dik bebost. Vertrek van de omnisport hall, in de richting van de Ancien Château straat (het oude kasteel straat). Op het kruispunt , ziet u de boerderij van het Hof en de kapel Notre Dame. Deze boerderij is de bakermat van de gemeente Herseaux want daar stond vroeger de burcht gebouwd door Sophie Le Courtroisin (begin 14de eeuw).

Na de brand die de burcht vernielde in 1650, werd op dezelfde plaats een heerlijke boerderij gebouwd. Helaas heeft ze talrijke verminkingen ondergaan.

De kapel Notre Dame dateert van de 18de eeuw. Het Mariabeeld met het kindje Jezus(La Vierge à l’Enfant) werd bij het begin van de eeuw in de kapel geplaatst. Een seculaire lindeboom beschermde de kapel tot 1971, sindsdien is het gebouw door talrijke vertakkingen omgeven.

Ga rechtdoor langs de kapel. Neem de eerste links: Barberie straat, volg de weg en steek het kruispunt gevormd door de Epeule straat over. Deze naam is afkomstig uit het Picardisch en wordt gebruikt voor een lege canette in de spoel van de weefmachine .U gaat de Louis Dassonville straat binnen. Een beetje verder, aan je linkerkant, ligt de Sentier d’Oreux (het Oreux pad). U staat hier op het hoogste punt van Luingne (2).

Ga dit pad naar beneden en steek de Chaussée de Luingne (Luingne steenweg) over, sla links af en dan onmiddellijk rechts in de “Carrière ma Campagne” (mijn plattelandse steengroeve). Steek het kruispunt over dat gevormd is door de steengroeve en de rue des Bas Fossés. Vervolgens, slaat u links af in de Michel Christiaens straat. Ga rechtdoor en steek weer de Luingne steenweg over. Ga de Aviateur Behaeghe boulevard in en u komt weer bij de omnisport hall langs de Kapel straat. De naam van de Champs d’Aviation straat is afkomstig van het feit dat de Duitsers daar tijdens de oorlog een vliegveld hadden ingericht. Laten we niet vergeten dat het front toen amper 30 kilometer ver was in vogelvlucht.

* De dato : 31/12/98

terug